De faciliteiten van het museum

Bibliotheek

bibliotheek

Parallel aan de uitbreiding van de affiche collectie wordt ook gewerkt aan de uitbreiding van de bibliotheek. Dankzij belangrijke bruiklenen beschikt het museum al over een belangwekkende collectie boeken over grafische vormgeving en afficheontwerpers naast een interessante collectie tijdschriften onder andere over grafische vormgeving.

De bibliotheek is geopend op donderdag en op afspraak.

Affiches, boeken en kaarten à gogo

winkel winkel

Populair in het Affichemuseum blijkt inmiddels de museumwinkel te zijn. Weliswaar bescheiden behuisd biedt de winkel niettemin een assortiment van affiches, boeken en prentkaarten, waarin door vrijwel alle bezoekers gretig wordt gegrasduind.
Aan affiches is er een aardige keuze uit reproducties van beroemde binnen- en buitenlandse affiches voor prijzen vanaf 3,50 euro, maar ook originelen van onder meer Jan Bons, Marten Jongema en Marc Warning vanaf 20 euro.
Boeken zijn er van twee tot 150 euro. Daaronder interessante antiquarische boeken, maar ook boeken over Ben Bos, Nicolaas Wijnberg of Jolijn van der Wouw.
Prentbriefkaarten zijn er in zeer grote hoeveelheden met afbeeldingen van bekende en geliefde internationale affiches voor 90 eurocent.

Extra faciliteiten

Voor donateurs en sponsors biedt het Affichemuseum extra faciliteiten.

1. Na sluitingstijd van de tentoonstellingen kunnen in het museum ontvangsten worden gehouden. Arrangementen zijn ook mogelijk in combinatie met een tochtje door Hoorn in een antieke stoomtram (in samenwerking met het Stoomtrammuseum) en/of met een vaartochtje op het IJsselmeer.

2. Voor speciale groepen kunnen aan de affichekunst gerelateerde evenementen worden georganiseerd, bijvoorbeeld lezingen, (audiovisuele) presentaties, ontmoetingen met ontwerpers.

3. Evenzo als tentoonstellingen buiten het museum kunnen worden ingericht (zie: Reizende tentoonstellingen), kunnen ook presentaties met betrekking tot een affichethema of rondom een ontwerper buiten het museum worden gegeven. Specialisten en/of de ontwerpers kunnen dan een lezing geven met powerpoint- of dia-ondersteuning, al of niet met voor één avond geëxposeerde ingelijste affiches. Voor meer informatie info@affichemusem.nl